Tim - monteur

Tim Faassen (26), monteur bij TMS

‘Alles wordt voor je betaald’

“Van de Havo-4 naar Werktuigbouw op het ROC. Het werkte gewoon niet; ik was de schoolbanken spuugzat. Ik wilde werken maar besefte tegelijkertijd dat een diploma belangrijk was. SMEO bood de mogelijkheid om werken en leren te combineren. Een verademing; ik voelde heel snel dat ik hier op mijn plaats zat.”

“Het is natuurlijk geweldig om zo’n kans te krijgen. Vergeet niet dat je in feite betaald wordt om te leren! Dat is bovendien ook een goede drijfveer. Natuurlijk zeiden mijn ouders wel eens dat ik naar school moest of moest leren maar eerlijk is eerlijk, het is toch wat anders als je baas dat zegt.”

Onderhoud is leuk
“De keuze voor TMS lag voor mij voor de hand. Via het ROC had ik al eens stage gelopen bij Elocoat. Het onderhoud dat ik daar deed, beviel me heel goed. Dat werk is vergelijkbaar met het werk bij TMS.
Iedere storing is een uitdaging: hoe moet ik dit oplossen? Kleppen die binnenkomen zijn soms niet meer dan één bonk roest. Als ik deze dan zo kan oplappen dat ze weer als een blinkend apparaat de werkplaats verlaten, vind ik dat geweldig. Je ziet resultaat en je weet dat de klant tevreden is. Overigens vergt het werken in het onderhoud wel enige flexibiliteit. Soms moet het werk nu eenmaal af. Natuurlijk voel je dan een zekere druk maar erg is dat niet. Het kan zo maar zijn dat het een andere week weer iets rustiger is. Prima toch?!”

Meer kansen
“Na SMEO ben ik verder gegaan met niveau 3. Momenteel volg ik de opleiding onderhoudstechnicus op niveau 4. Dat is best pittig. De opleiding duurt twee jaar en ik moet twee avonden in de week naar school. Gelukkig kan ik het allemaal nog combineren, met mijn werk én met het spelen in het eerste van de Terneuzense Boys.”